J&B Delikatesser AB´s historia

 

 

J&B Delikatesser AB startade sin verksamhet våren 1987. Två glada själar, Bernt och Jan, som med lång erfarenhet från fiskbranschen, fick lust att vidga sina vyer. Efter långt och idogt sökande fann de en annons om ett charkföretag till salu. Det var Ahli Chark AB, som trots sitt utlandsklingande namn visade sig vara ett charkföretag med brett kunnande inom svensk husmanskost. Bernt och Jan köpte företaget och införlivade sina mångåriga kunskaper om fisk med det gedigna kunnandet i Ahli Chark.

 

Det blev 20 fantastiska år i en trång lokal mitt i Stockholms Slakthusområde,
2 tr upp med en gammal hiss. Då företaget varje år sakta men säkert ökade sin produktion blev det till sist omöjligt att fortsätta att modernisera dessa lokaler. Våren 2007 var det äntligen dags att flytta till helt nybyggda lokaler. Stort, modernt, ljust, på markplan, med dubbla produktionslinjer och helt anpassat efter marknadens och livsmedelsverkets krav.

 

Våren 2010 var det återigen dags för förändring. Bernt gick i pension och hans son Christer Bexander tog över Bernts andel. Det gick jättebra då Christer arbetat många i företaget. Jan och Christer är kusiner och känner därför varandra väl och förstår att dra nytta av varandras kunskaper.

 

I dag är J&B Delikatesser AB inne i ett expansivt läge då kunder och sortiment ökar från år till år. J&B delikatesser AB ser väldigt ljust på framtiden och välkomnar alla nya uppdrag och utmaningar.

 

J&B Delikatesser